senyuman, tangisan, coretan liku kehidupan.. sekadar mencari ruang yang sempit untuk berkongsi cerita.
insan yang tidak sempurna tapi disempurnakan oleh kamu.

tentera-tentera ku.. :)

Thursday, May 19, 2011

i'm in love :)

Sy dah jatuh cinta kat awak!! Awak dah kena minyak dagu sy!! Padan muka awak..:p walaupun ‘I LOVE U’ itu xpernah wujud antara kita, tapi kita berdua tau ianya wujud. Kita x buat benda-benda sweet yg orang lain sibuk nak buat. Tapi kita still bertahan. Still bertahan dengan cinta jarak jauh kita ni.


awak istimewa buat saya.
Pengganti sahabat yang telah pergi.
Awak datang tanpa di undang.
Datang secara tiba-tiba.

Oleh sebab awak mintak and sy memang kebetulan sedang ringan tulang, so sy buat la entry ni untuk awk. bace ssampai abes tau!! Sy pilih untuk buat pasal kenangan kita as human being. hehe.. Antara memori kita:

1. MMS
Mesej pertama merupakan MMS maal hijrah. Xtau la sama ada awk still ingat or x. Tapi sorry. Sy x perasan. Sy ingat maxis yang bagi. Hehe.. So, sy just ignore. And xtau la bile mase sy sedar awk yang bagi mesej tu. Mase berlalu macam tu jela. Maybe masa tu awk pun xberharap sangat kot sy reply. I hope so.

2. selamat hari raya, maaf zahir batin
Sehari sebelum raya maybe. Awk wish selamat hari raya. Normal thing that peoples do nowadays. Just send msg and say sorry for everything and bla bla bla. Rupa-rupanye, mesej tu xterhenti kat situ je. Berlarutan sampai la sekarang.

3. pantun reban ayam xde pintu
how come reban ayam xde pintu?? haha.. Seriously, i’ll never forget this. Even sy dh delete mesej 2. (Sory again). Kelakar bila ingat balik. Sy xtau pulak mesej tu orang lain xdapat. Pantun yang awk reka. Pantun gudluck exam. Kihkihkih. Still smilling right now k. Sy pulak pergi forward msg tu kat orang lain. Makanye, terjadilah fenomena alam- kontroversi liar.

4. gitar n music

1 lagi pengantara kita. Well u know why. The story i borrow it. Meeting senyap-senyap berempat dengan kawan kita. The moment u play the gitar on the phone. Even tune memang lari and sy xdapat nak tangkap lagu ape yang awak main. Aizat-susun silang kata. Manbai-kau ilhamku. Plain white t’s- 1234. Rahim maarof- cinta Kristal.

5. phone call
Sy tau awk malu.hehe..:p Boleh dikira bape kali je awk call sy. Tu pun atas sebab-sebab penting. 1st, sebab nak bgtau jawapan soalan fizik. Lepas bgtau terus say bye. Then, untuk main gitar. Tu pun just main gitar n cakap xsampai 1 minit n bye. Lagi, xde kot. Lagi 1, sy yg call sebab wish befday. Yang ni pun xsampai 1 minit. Kelakar k. Nampak sangat gelabahnye.



6. prank
“jgn bgtau budak2 ni aku nyorok ktne” lebih kurang macam tu la kot. “meh la dtg blok E.. tapi kena pakai skirt la.haha”. ingat x? Malam tu befday awk. So, sudah menjadi lumrah la awk akan di’prank’ secukup-cukupnye sebagaimana awk buat kat orang lain. Haha. Padan muka kena simbah dengan segala macam bahan campuran penuh berperisa.

7. photo shoot
Hahaha.. kejadahnye photo shoot segala bagai ni?? Ingat x? Yg lepas annual dinner tu la. Lepas annual dinner kite bergambar. Amboi3.. orang lain sibuk nak balik, kita sempat lagi bergambar. Seronok..:p siapa lagi yang jadi mangsa kalau bukan ‘kembar’ sy.

8. topic?? Next??
Hehe.. words yang wajib ade. Kan3.. and of course la sy yg selalu jadi mangsa. But, its ok. Kadang-kadang ada jugak topic-topic bernas and membangun dari awk.. cewah~~ yeke? Daa~~ ape pun, macam pelik. Ade je topic bernas dari SAYA :p yg mencipta suasana membosan bersama. Hee~~

9. rajuk ku, rajuk mu jua


rajuk ku bukan suka
rajuk ku bukan lah lama
tunjukkan kau suka
berikan rasa apa itu cinta

APEKAH?? Grrr.. hehehe.. peewiitt. Ini lah 1 lagi fenomenapelik benajaib yg selalu menimpa. Rajuk sy xpernah menjadi. KACIWA betul :( . acah jela. Tapi bagus jugak la untuk kita yg sememangnye terang lagi bersuluh FAILED bab-bab pujuk-memujuk. Nyanyi lagu spider-relaku pujuk jela nanti ea. Selalunye bila merajuk mesti xmenjadi. Nak tau kenape? Sebab awak akan Nampak perkara lain yg membuatkan awk ade peluang untuk merajuk or marah yg menyebabkan sy menghempas tuala putih tanda kalah tanpa bertanding. Kadang-kadang awk marah pulak. And seriously sy xsuke itu macam meyh. Sy takut. Heee~~

10. big apple donut
Nak tanye. Ini hadiah befday ke?? Haha. Mase tu befday sy baru je lepas kan3. lebih kurang jam 1915, kawan kita mesej sy. “bella, bila nak amek hadiah ko kat aku ni?”. Actually lambat perasan mesej tu. Mane x nye, maghrib kottt~~ then,mesej kedua datang..jeng3.. “bella, ko nak ke x hadiah ni?”. Mase ni baru sy perasan. Dengan sepantas kilat sy membalas and bermula soal siasat n bla bla bla. Macam biase la. Awk akan guna orang tengah. Segan a tu. Sebenarnye, sy xsuka sangat benda manis-manis ni. Tapi sy habiskan jugak donut 2. Btul ni xtipu. Tapi sy share dengan roommate la. Hehe.. TQ

11. past-year Q&A
Cewah.. taktik ke ape ni?? Hehe.. tau dah jawapannye bukan. Ni namenye inisiatif mereka-mereka yg malas nak cari jawapan sendiri. Well, normal la student copy-copy jawapan. Betul x? Betul3..:p awk naikkan semangat sy untuk terus maju. Sy harap sy pun boleh jadi semangat untuk awk study rajin-rajin. Yeayhh!! Chaiyok3!!

12. lagu bikin panas


Bila dah banyak sangat story yg dikongsi, mulalah tercetusnye idea yg xdiduga. Aerosmith-i don’t wanna miss a thing, Bruno mars-just the way u are, grenade. Semuanya telah dirancang tapi apekan daya. Misson failed!! Hahaha.. apela.. kelakar tapi for your information, sy betul-betul bagi lagu tu kat awk.

13. jeles
Biase la tu. CEMBURU tanda SAYANG!! Xtau la kenapa. Ade certain thing yg buat sy cemburu. Kadang-kadang, cemburu yg membuak-buak. Xtipu ni. Ok persetankan semua tu. Susah nak explain sebenarnya. Tapi pada sy, komunikasi tu penting dalam perhubungan. Lagi-lagi hubungan jarak jauh macam ni.



14. trust
Pape pn yg sy buat, awk akan cakap xkesah. Kadang-kadang sy sengaja je nak buat awk jeles, tapi apekan daya. Awk xpernah nak jeles. Kawan sy cakap awk kayu. Tapi sy xkesah la. Dulu-dulu kala ade jugak sy terpikir betul ke awk ni suke sy. Yelah, awk xpernah jeles. Bukan ke jeles tu tande sayang?? Tapi lama-lama, baru la sy paham. Awk bukan la jenis yg suke amek kesah benda remeh-remeh ni. Banyak lagi benda yg lebih penting. Yg memerluka pemerhatian sepenuhnye dari awk. And the best thing is XKESAH ni la kita boleh bertahan selama ni. Kan3.. tahniah untuk kite. :p

15. setahun sekali



Ye!! Setahun sekali je kite jumpa. Sedihnya. Bila dah jumpa, mula la berat ati nak jauh balik.:( dapat luang mase sekejap je. Tapi ktorang xde la jumpe berdua. Beramai-ramai. Masing-masing macam shy-shy cat je kan3. Lagi-lagi awk la..:P kita pergi karok. Faizal tahir-hanyut, kau yg bernama seri, SO7-berhenti berharap n lagi 1 xingat. Seronok. Tapi sy xsuka karok sambil berdiri. Selalu kena duduk. Baru la boleh sumbangkan lagu. Hehe




Kita banyak share suka n duka. Maybe banyak yg suka then duka kot. Cerita-cerita awk buat sy gelak. Cara awak xsama dengan orang lain. Awk xmanjekan sy macam family and kawan-kawan sy. Awk selalu TEGAS and kadang-kadang sy terase. Tapi sekejap je. Rajuk sy kat awk xpernah lame. Jangan risau la k. Ape yg penting, sy selalu berharap awk ade time sy perlukan awk. Ade skali tu, sy betul-betul sedey tapi awk xde. Sy rase lain. tapi ape pun sy tetap happy dengan awak.. :) thanks sangat-sangat..



Hehehe.. so, amacam? Korang ade terase citer ni same macam citer chenta korang x?? Sebenarnye ni bukan la ceritera chenta aku walaupun ade watak lakon layar bername BELLA di situ.. trust me.. Thats not me.. J aku macam tertarik nak paste story ni kat sini sebab aku rase cerita ni macam selalu terjadi kt orang sekeliling aku and aku sebenarnye nak memenuhkan wall entry aku ni..  Biase la, kerja pemerhati durian gugur ni memang banyak waktu berlalu secara misteri.. Agak-agak sweet ke macam ni?? Err.. honestly aku lebih suka yg macam ni.. no I LUV U.. wow.. diorang msti saling percaye n xcuriga.. thats why la diorang bertahan.. Kalau la aku ade buah ati pengarang jantung macam ni.. Part gitar paling best kot.. Tapi mampu ke? Mampu ape pulak ni?? Ok lupekan. Xmo melalut lebih jauh..

  

5 comments:

  1. HAHAHAHA..
    Jangan exposed sangat..
    Nanti dah tak boleh scandal doe.. :P

    ReplyDelete
  2. gen: best kan3...
    dawai: cerite org der.. i copy paste je..

    ReplyDelete
  3. so sweett...hik3..suke3..^^

    ReplyDelete