senyuman, tangisan, coretan liku kehidupan.. sekadar mencari ruang yang sempit untuk berkongsi cerita.
insan yang tidak sempurna tapi disempurnakan oleh kamu.

tentera-tentera ku.. :)

Thursday, February 24, 2011

say NO to STRESS :)

sebenornye xde idea sgt nak update blog ni.. tp tergerak gak nak tulis entry pasal stress ni.. hehehe
minggu sebelum ni penuh dengan stress but lepas p klebang last week, aku dh buang stress jauh2.. senang je rupenye nak ilangkan stress ni..


ni serba sedikit ilmu yang aku boleh share la ea..
  
     1. always think positive
 -kalo dulu aku memeng asik nak marah je.. now, bile aku rase sakit ati or  ade orang wt perangai                  annoying, aku akan cuba sedaya upaya untuk senyum n think yg baik2 ntuk die.. kali xtahan sangat, aku wt status sentap kt fb.. hehehe

    2. tutup mata, pikirkan yg indah, tarik nafas n lepas
            -hehe.. aktiviti ni kitorang wat mase kat klebang.. mase die suh tutup mate n pikir yg indah, ade gak la lawak2 jenaka yg terjadi.. heh.. biase la 2.. time ni aku dok pikir lawak2 yg little aiman selalu wt kt umah.. hehehe.. sronok2.. then, tarik nafas dalam2 n lepas.. bila korang bukak mate, korang akan rase ringan.. try la wat.. ce cube, ce cube.. hehe

3. sharing 
- bila stress, kite kena luahkan.. untuk part ni, kitorang diberi belon  n kena tiup sampai pecah.. hahaha.. aku tiup cket je sbb mmg xlarat.. dah la die bg belon yg besar n tebal.. aku suh bdk laki cucuk.. best la.. kt cni kitorg dpt bljar yg masalah 2 kalo kite simpan akan jd beban yg melampau n bleh jd smthing yg xdiingini.. haaa.. bahaye 2.. jalan mudah yg aku slalu wt, luahkan kt wall fb.. membantu gak sbb bile kite luahkn kt fb kadang2 member2 akan tolong tenangkan kite n wt kite gelak.. at d end, masalah 2 ilang cmtu je.. :)

4. buang masalah n have fun
hehehe.. yg ni paling seronok.. last week aku stress sgt2.. this week aku gile sgt2.. hahahha.. sape yg terlibat akan tau la ape yg seronok.. ceritanye mula bila aku yg tengah byk asgment terjumpa gambar hot sorg budak laki c faka.. haaa.. hamek kaow.. di edit n wow.. hasilnye semua org gelak guling2 termasuk c mangsa.. xde niat pape pn.. just nak guro2 n have fun.. dia oun xkesah rasenya.. maybe la.. hope so..

hehehe.. 2 jela yang aku mampu nak melalut wt mase ni.. task  blog aku tangguhkan dulu ea.. hehe.. nak smbung wat asgment.. 

p/s: ni ade pic yang aku edit.. tp maybe aku akan remove kalo tuan empunye badan xsuke.. hehehe
sape yg sempat tengok, diam2 jela k.. :

p/s: minggu ni xdapat balik lg.. nak p enjoy dgn cik normah hassan plak.. hehehe

wassalam..

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete