senyuman, tangisan, coretan liku kehidupan.. sekadar mencari ruang yang sempit untuk berkongsi cerita.
insan yang tidak sempurna tapi disempurnakan oleh kamu.

tentera-tentera ku.. :)

Thursday, January 27, 2011

ALLAH masih sayang..

pejam celik, pejam celik dah pun masuk sem 2... cepat betul mase berlalu... ckp pasal sem baru bermakne result of course la dah keluar... acece... ce citer, ce citer~~~ :) hantu mak limah style.. 
ok, so cakap pasal result, ALHAMDULILLAH.. aku bersyukur sangat dengan ape yg Allah dah bagi kat aku walaupun aku still x percaye dengan result 2... 3.80.. wow.. cmne aku nak percaye, dah la aku xstudy banyak.. most important, benda wajib exam memang datang time 2 which is DEMAM TERUK.. 

secara jujurnye, bila dapat tau result 2, aku risau sangat2... ade benda yang mengganggu fikiran aku time 2.. aku merasakan seolah2 Allah makin jauh dengan aku.. aku xditimpa sebarang ujian n kesukaran pun last2 2... aku teringat kata2 kwn aku, "jangan samapai Allah bagi kita semua kesenangan tanpa kesukaran.. takut2 kalau itu petanda Allah semakin jauh.."  seriously aku rase nak nanges n mintak ampun banyak2... starting 2 emo right now.. tapi as the time passes, aku mula sedar mesti ade hikmah semua ni berlaku.. hal ni wat kan aku mula risau n start muhasabah diri.. mungkin jugak Allah nk bgtau aku yg aku semakin tersasar... :""(   ya Allah, ya rabbi, lindungilah hambaMu yg lemah lg hina ini.. sesungguhnya hanya kepadaMu aku meminta dan berharap..


still cite pasal result.. aku happy sangat tengok mak senyum bile tengok result aku.. nk nanges happy sekarang.. aku jd contoh pada adik2 yang laen.. little aiman pun say congrate.. kebetulan mase 2 angah dah explain cket pasal pointer kat die.. angah setia dengan nasihat pada adik kesayangan die.. i never forget that angah.. n as the happiness for that day, we all dapat makan KFC... best2.. walaupun kne berbelanje lebih, aku xpernah berkira untuk family aku.. thanks yang xter hingge pada semua family aku.. i love u all..


ok, now kite tutup cite pasal result.. kite cite pasal sem baru... :)
jadual yg sangat2 mnguji kesabaran..
1st week sangat memenatkan dan menaikkn darah.. the whole FKAAS student would say the same thing.. tp dah malas nak cite pasal 2 sbb xsuke.. jadual pnt gile...huhuhu...next.. heheh 

sem 2 aku mengurangkn mase pulang ke rumah.. mybe la.. minggu ni bermula la dugaan Allah ke atas aku.. dah akhirnya aku bersujud syukur di atas ujian yang dikembalikan.. :'''')   terasa sangat nikmat diuji..

1.  PTPTN masuk lambat.. xeffect sangat pn sbnrnye tp mula terasa bila tgk kwn2 aku mula mengeluh duit abes.. mase ni la aku boleh berbudi... heheh
2. spec mate aku yang pecah menyebabkan aku mnjadi si kabur n sdikit pekak.. normal la 2.. tapi benda yang paling xsuka, aku jd tersangat la mengantuk kt kelas even kelas math kesayangan aku..
3. charger fon aku rosak!! paling xboleh terima.. macam mane nak mesej scandal kalau fon xde batery??! haaiiiyyaaa
4. orang sekeliling membuatkan aku cepat marah dan pnyakit pening aku kembali semula.. mak suh p klinik.. n the result will come out later..cewahh

lastly, aku merasakaan hidup aku kembali ceria.. semua orang sayang aku.. pasan sangat die... heheh... maybe la...

wassalam



3 comments:

  1. yg last tu xley terima...cm pasan lbey je..haha

    ReplyDelete
  2. uuuuu.....i nak komen nie.....huhuhu..sekian

    ReplyDelete